Bilişim ve Teknoloji Eğitimleri

KONSTRÜKSİYON SİSTEMATİĞİ MALZEME BİLGİSİ EĞİTİMİ


Eğitimci ÖĞR.GÖR. CENGİZ SOYKAN
Eğitim Türü EĞİTİM ADI: KONSTRÜKSİYON SİSTEMATİĞİ İMALAT MALZEME BİLGİSİ ANALİZ ÖLÇME BOYUT VE GEOMETRİK TOLERANSLAR                                                                         On-Line (Uzaktan Eğitim
Eğitim Amacı Amaç: Konstrüksiyon Sistematiğini kullanarak çalışma hayatında imalat ve tasarım aşamalarındaki yetişmiş insan kalitesini arttırmayı hedeflerken, Mesleki Teknik Resim Standart ve Kuralları içinde Eksik Bilgi ve Becerileri arttırmak etkin verimli çalışmalarını yeterli düzeye getirmek, halen çalışmakta olanların bilgi, beceri ve davranışsal özelliklerini geliştirmek.
Eğitim İçeriği Genellikle makine bir ihtiyaç sonucudur. Bu bakımdan makineler yeni bir iş yapma kalibiliyetine sahip tamamen yeni konsepsiyon tarzında, veya belirli bir işi, mevcut makinalardan daha ekonomik şekilde yapma kabiliyetine sahip olabilir. Bu şekilde yeni makinaları yapmak, yaratıcı kabiliyete, teoriye ve birikmiş tecrübelere dayanan bir işlemdir. Bundan ötürü mekanik, mukavemet, malzeme ve imal usulleri gibi bilgiler konstrüksiyonun esasıdır.                                                                          KONU BAŞLIKLARI :
• Teknik Resim genel bilgiler
   » Standartlar
   » Toleranslar (Geometrik, Şekil ve konum toleransları)
   » Yüzey İşlemleri (döküm, kaynak, plastik Şekil verme ve talaşlı imalat)
• Malzeme bilgisi ( demir + çelik + ısıl işlemler)
• Mukavemet (gerilmeler, emniyet-mukavemet değerleri )
• Standart makine elemanları
   » Mil-Aks,
   » Mil-Göbek
   » Civata bağlantıları
   » Dişli-Kasnak ve Kavramalar, Rulmanlar ve sızdırmazlık
• Malzeme Kontrolü ve Tahribatlı/Tahibatsız Muayene
   » Çekme
   » Basma
   » Çentik Darbe, Sertlik, Yorulma deneyleri                                                                                             •ks_ödevin-analizi, fonksiyon-analizi, varyantların bulunması,                                                                                       •ks_degerlendirme-secim,  •ks_imalat-evraklar, son-işlemler,                                        •ks_fmea,  •ks_fmea_ana ornek,  •ks_terimler
Eğitim Saati / Süresi Süre: 8 saat yüz-yüze (4 saat x 2 gün) + 56 saat (4 saat x 14 gün)  Uzaktan Eğitim =72 saat Toplam
Eğitim Ön Koşulu TEMEL İMALAT VE TASARIM BİLGİLERİNE SAHİP OLMAK  Eğitimlerimiz online yapılmaktadır.Eğitim süresi 16 Hafta ve  Hafta sonları (Cumartesi-Pazar ) 2 gündür. Eğitimlerimize katılım 20 kişi ile sınırlı olup, eğitim saatleri 10:00 - 16:00 arasındadır.     
Kontenjanı 10
Eğitim Ücreti  
Eğitim Sonunda Verilecek Belge Türü Üniversite Onaylı  BAŞARI  / KATILIM BELGESİ  Eğitim sonunda Kocaeli Üniversitesinde Sertifika sınavı düzenlenir. Bu sınavdan 100 üzerinden 65 ve üzeri puana sahip olan kursiyerler, Kocaeli Üniversitesi tarafından hazırlanmış ve resmi bir belge olan eğitim sertifikasını almayı hak kazanırlar. Başarılı olamayanlar devam koşulunu sağlamak koşuluyla katılım belgesi almaya hak kazanır.
Ek Açıklamalar • Kimler Katılmalı: Mühendisler, Teknik Öğretmenler, Mühendislik Fakültesi Öğrencileri, Teknoloji Fakültesi Öğrencileri, Teknikerler, Teknisyenler, Tasarıma ilgi duyanlar ve bu konuda uzmanlık kazanmak isteyenler.

Demo Settings
Header Colors
Navigation Colors
Footer Colors