Kişisel Gelişim Eğitimleri

BUTİK ÇİKOLATA EĞİTİMİ


BUTİK ÇİKOLATA EĞİTİMİ

Eğitimin Amacı :

Eğitim, çikolatanın nasıl yapıldığını merak eden ve öğrenmek isteyen çikolata sever herkes için uygundur.

Eğitimde, çikolata toprağı sunumu ile trüf, frambuaz dolgulu ganaj ve  kahveli, bademli roşe gibi birbirinden lezzetli çikolataların yapımını öğreneceksiniz.

Hazırladığınız el yapımı çikolataları sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

Eğitim İçeriği:

  • Çikolata Temperleme
  • Ganaj Hazırlama, Kalıplama, Trüf Hazırlama
  • Kahveli ve Bademli Roşe
  • Frambuaz Dolgulu Ganaj
  • Kakao ve Antep Fıstığı Tozlu  Trüf
  • Çikolata Toprağı

HEDEF KİTLESİ ve KATILIMCILARDA ARANAN ÖZELLİKLER: 

18 yaş ve üstü öğrenci, kamu ve özel sektör çalışanları eğitime katılabilir.

Eğitim sonucunda katılımcılara belge verilecektir.

EN AZ VE EN ÇOK KATILIMCI SAYISI: 5-8

PROGRAM İÇİN KULLANILACAK MEKANLAR VE DONANIM:

MEKAN:

Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı

DONANIM:

Hassas Terazi

Ölçüm  Kapları

Şef Bıçağı

Mayonez Tenceresi

Sos Tenceresi

Tava

Mermer Tezgah

Termometre

Polikarbon Çikolata Kalıbı

Fırın

Fırın Tepsisi

Buzdolabı

Spatula

DERSLERİN ADLARI VE İÇERİKLERİ:

Eğitimde Öğrenilecek Teknikler

Çikolata Temperleme

Ganaj Hazırlama, Kalıplama, Trüf Hazırlama

Eğitim Menüsü

Kahveli ve Bademli Roşe

Frambuaz Dolgulu Ganaj

Kakao ve Antep Fıstığı Tozlu  Trüf

Çikolata Toprağı

ÖĞRETİM ELEMANI : Öğr. Gör. Dr. Alican Akçiçek

Ayrıntılı bilgi ve fiyat bilgisi için sem@kocaeli.edu.tr adresinden veya 0262 303 43 30 telefon numaralarından bize ulaşabilirsiniz.