Kişisel Gelişim Eğitimleri
BUTİK ÇİKOLATA EĞİTİMİ
BUTİK ÇİKOLATA EĞİTİMİ
Eğitimin Amacı :
Eğitim, çikolatanın nasıl yapıldığını merak eden ve öğrenmek isteyen çikolata sever herkes için uygundur.
Eğitimde, çikolata toprağı sunumu ile trüf, frambuaz dolgulu ganaj ve kahveli, bademli roşe gibi birbirinden lezzetli çikolataların yapımını öğreneceksiniz.
Hazırladığınız el yapımı çikolataları sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.
Eğitim İçeriği:
- Çikolata Temperleme
- Ganaj Hazırlama, Kalıplama, Trüf Hazırlama
- Kahveli ve Bademli Roşe
- Frambuaz Dolgulu Ganaj
- Kakao ve Antep Fıstığı Tozlu Trüf
- Çikolata Toprağı
HEDEF KİTLESİ ve KATILIMCILARDA ARANAN ÖZELLİKLER:
18 yaş ve üstü öğrenci, kamu ve özel sektör çalışanları eğitime katılabilir.
Eğitim sonucunda katılımcılara belge verilecektir.
EN AZ VE EN ÇOK KATILIMCI SAYISI: 5-8
PROGRAM İÇİN KULLANILACAK MEKANLAR VE DONANIM:
MEKAN:
Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı
DONANIM:
Hassas Terazi
Ölçüm Kapları
Şef Bıçağı
Mayonez Tenceresi
Sos Tenceresi
Tava
Mermer Tezgah
Termometre
Polikarbon Çikolata Kalıbı
Fırın
Fırın Tepsisi
Buzdolabı
Spatula
DERSLERİN ADLARI VE İÇERİKLERİ:
Eğitimde Öğrenilecek Teknikler
Çikolata Temperleme
Ganaj Hazırlama, Kalıplama, Trüf Hazırlama
Eğitim Menüsü
Kahveli ve Bademli Roşe
Frambuaz Dolgulu Ganaj
Kakao ve Antep Fıstığı Tozlu Trüf
Çikolata Toprağı
ÖĞRETİM ELEMANI : Öğr. Gör. Dr. Alican Akçiçek
Ayrıntılı bilgi ve fiyat bilgisi için sem@kocaeli.edu.tr adresinden veya 0262 303 43 30 telefon numaralarından bize ulaşabilirsiniz.