MUTFAK SANATLARI EĞİTİMİ

400.00 TL Eğitim Ücreti

EĞİTİME ÖN KAYIT

Hesap Bilgilerimiz



KOCAELİ ÜNİV.DÖNER SERMAYE-SEM

T.C. ZİRAAT BANKASI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ/KOCAELİ ŞUBESİ
TR40 0001 0027 2613 2216 1953 42

KOÜSEM Euro Account No

T.C. Ziraat Bankası Derince Şubesi
TR56 0001 0027 2613 2216 1953 45

Butik Çikolata Eğitimi


Açıklaması

TÜRÜ: KATILIM BELGELİ

TARİH VE SAAT: 10.06.2023 Cumartesi Günü   saat: 11:00-16:00 arası

EN AZ VE EN ÇOK KATILIMCI SAYISI : 5-8

PROGRAM İÇİN KULLANILACAK MEKAN:  Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı

DERSLERİN ADLARI VE İÇERİKLERİ : 

Eğitimde Öğrenilecek Teknikler

Çikolata Temperleme

Ganaj Hazırlama, Kalıplama, Trüf Hazırlama

Eğitim Menüsü

Kahveli ve Bademli Roşe

Frambuaz Dolgulu Ganaj

Kakao ve Antep Fıstığı Tozlu  Trüf

Çikolata Toprağı

ÖĞRETİM ELEMANLARININ ADLARI: Öğr. Gör. Dr. Alican Akçiçek

PROGRAM ÜCRET :

KOÜSEM Yönergesi Gereği: 

"KOÜSEM eğitim programlarında; şehit ve gazilerin eş ve çocukları ile gazilerin kendilerinden eğitim ücreti alınmaz. Kocaeli Üniversitesi öğrencilerine, mezunlarına, personeli ile eş ve çocuklarına % 20 indirim uygulanır."

Kontenjan için; 0262 303 4330 nolu telefondan bilgi alabilirsiniz.

HESAP BİLGİLERİMİZ:

KOCAELİ ÜNİV.DÖNER SERMAYE-SEM

T.C. ZİRAAT BANKASI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ/KOCAELİ ŞUBESİ
TR40 0001 0027 2613 2216 1953 42

PROGRAMIN AMACI : Eğitim, çikolatanın nasıl yapıldığını merak eden ve öğrenmek isteyen çikolata sever herkes için uygundur. Eğitimde, çikolata toprağı sunumu ile trüf, frambuaz dolgulu ganaj ve kahveli, bademli roşe gibi birbirinden lezzetli çikolataların yapımını öğreneceksiniz. Nevi şahsına münhasır yorumunuzla hazırladığınız el yapımı çikolataları sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT:

KURSİYERLERİMİZİN AŞAĞIDA BELİRTİLEN MALZEMELER İLE DERSE GELMESİ GEREKMEKTEDİR.

 

                  BUTİK ÇİKOLATA EĞİTİMİ

  1. Frambuaz Ganaj Dolgulu
  2. Kahveli ve Bademli Roşe
  3. Çikolata Toprağı
  4. Trüf Çikolata

SIRA

ÜRÜN ADI

MİKTARI

AÇIKLAMA

  1.  

Pudra Şekeri

117,5 G

Dr. Oetker

  1.  

Su

60 ML

İçme Suyu

  1.  

Bitter Çikolata

    1 KG

Ülker Kakao Bitter Kuvertür Pul Çikolata

  1.  

Beyaz Çikolata

    100 G

Normal ya da Kuvertür Çikolata- Pul ya da Blok Halinde

  1.  

Krema

150 G

Pınar Krema % 35 Yağlı- Tatlılar İçin

  1.  

Tereyağı

15 GR

Pınar

  1.  

Toz Antep Fıstığı

10 GR

Toz formda

  1.  

Frambuaz

125 GR

Dondurulmuş veya Taze

  1.  

File Badem

75 GR

Kuruyemiş

  1.  

File Fındık

40 GR

Kuruyemiş

  1.  

Şeker

80 GR

Toz Şeker

  1.  

Granül Kahve

2.5 GR

Nescafe Classic ya da 2’si 1 Arada şeklinde Granül Kahve

 

*Toz antep fıstığı yerine toz kakao, hindistan cevizi, kullanılabilir. Katılımcılarımız dilerse çikolata toprağını da trüf çikolata yapımında kullanabilir ve toz antep fıstığı, toz kakao ve hindistan cevizi almayabilir.

* Katılımcılarımız frambuaz yerine diledikleri mevsim meyvelerini getirip dolgu olarak kullanabilir.

* Katılımcılarımız file badem ve file fındık yerine istedikleri kuruyemişi getirerek roşe yapımında kullanabilir

 

            

Gıda Dışı Eğitim Materyalleri

SIRA

ÜRÜN ADI

MİKTARI

AÇIKLAMA

  1.  

Yağlı Kağıt

2 Adet

37x42 cm

  1.  

Eldiven (S,M ve  L )

2  Çift

 S, M ya da  L

  1.  

Sıkma Torbası ( Şeffaf )

3 Adet

Kullan at, özellikli krema sıkma torbası

37x31x21 cm

  1.  

Asetat Kağıdı

1 Adet

A4 Boyutunda

  1.  

Termometre

1 Adet

Dijital  Termometre – Çubuk Dijital Gıda Termometresi

Ebat

Isı Ölçüm Aralığı: -50 °C to 300 °C (58 °F to 572 °F) Hassasiyet: 0.1 °C (°F)

Doğruluk: (-20 °C ~ 80 °C) ± 1°C

Probe uzunluğu: 14.5cm

 

  1.  

Streç Film

100 Cm

Streç Film

  1.  

Polikarbon Çikolata Kalıbı

1 Adet

Tercihen Yuvarlak Şekilli, yok ise herhangi bir şekilde olabilir.

  1.  

Havlu Kağıt

1 Adet

-

  1.  

Kurabiye Poşeti

10 Adet

20x10 cm, Şeffaf Poşet

  1.  

Mutfak Önlüğü

8 Adet

Tercihen siyah yoksa herhangi bir önlük olabilir.

  1.  

Saklama Kabı ya da Kutu

2 Adet

-

 

NOTLAR

  • Gıda dışı eğitim materyalleri yukarıda paylaşılmış olup, eğitimin eksiksiz bir şekilde sürdürülebilmesi için mutlaka katılımcı yanında getirmelidir.
  • Gıda dışı materyal olarak katılımcının alacağı polikarbon kalıp, termometre vb. gibi ekipmanlar sayesinde sadece çikolata yapmayı değil evinizde de çikolata yapma imkanına sahip olacaksınız.  Dolayısıyla toplam maliyeti gıda ve gıda dışı eğitim materyalinin toplamı oluşturmaktadır.
  • Hazırladığınız çikolataları yanınızda götürmek için kutu veya poşet getirebilirsiniz.
  • Alınacak gıda malzemeleri için bazı ürünlerde marka belirtilmiştir.  Özellikle tercihen marka belirtilen ürünlerin alınması gerekmektedir. Marka belirtilmemiş gıdalar katılımcının tercihine göre alınabilir.
  • Gıda malzemelerinin gramajı arttığında fiyatı daha uygun olacaktır. Fazla miktarda alıp evinizde de çikolata yapabilirsiniz.

 


Demo Settings
Header Colors
Navigation Colors
Footer Colors